U novoj emisiji KolibriS gostuje Željka Mezić, svestrana i talentirana umjetnica koja vrlo uspješno djeluje u više umjetničkih područja

Dizajn odjeće i oslikavanja svile, keramika, ilustracija, slikarstvo. To su područja u kojima nailazimo na potpis ove svestrane umjetnice.

Željka Mezić rođena je u Puli, diplomirala je dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovala je na mnogim skupnim revijama, grupnim i samostalnim izložbama.

Svoje likovno stvaralaštvo proširila je i na područje keramike. Izlagala je na Zagrebačkom salonu i Triennalu keramike. U svijet ilustracije zaplovila je 2001. godine. Ilustrirala je udžbenike, romane, zbirke poezija i priče za djecu te 35 slikovnica od kojih je šest autorskih.

Od 2013. održava likovne radionice i književne susrete za djecu u vrtićima, školama i knjižnicama. U pauzama od primarnog umjetničkog rada Željka se bavi slikarstvom u tehnici akvarela i ulja na platnu. Živi u Zagrebu gdje djeluje kao samostalna umjetnica.

Koliko je zahtjevno oslikavanje svile, kako je Željka Mezić završila u keramici, a kada i kako je zaplovila u svijet ilustracije te koje područje umjetničkog djelovanja smatra najizazovnijim, saznajte u novoj emisiji KolibriS!

– Umjetnost je važna svima. Mislim da je iluzija i varka da je umjetnost bitna samo nama koji je stvaramo. Ja vjerujem da za svakog postoji neka grana umjetnosti koja mu je bliska, samo treba pronaći način da se umjetnost približi ljudima kako bi svatko mogao otkriti svoj afinitet – otkrila je Željka urednici i voditeljici emisije Sonji Švec Španjol.

Emisiju pogledajte u srijedu, 28. travnja od 20 sati na YouTube kanalu.