Najstariju čestitku za Valentinovo napisao je francuski vojvoda Karlo Orleanski svojoj supruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj

Valentinovo ili Dan sv. Valentina spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan se obilježava i kao Dan zaljubljenih. Sv. Valentin je bio prvi biskup grada Terni u Umbriji, stotinjak kilometara od Rima.

Mjesto za poljubac

Blagdan sv. Valentina je od davnina obilježavan na dan 14. veljače, dan prije poganskog rimskog blagdana plodnosti bogova Pana, Fauna i Luperka. Veza sv. Valentina s ljubavlju potječe iz legende o braku mlade kršćanske s rimskim legionarom koji je iz ljubavi prema njoj postao kršćanin. Tijekom priprava za brak oboje su na smrt oboljeli, a svetac je njihov brak blagoslovio dok su umirali u samrtnom zagrljaju na bračnoj postelji.

Krapina se uz ovogodišnje Valentinovo probudila u srcima. Posebno mjesto posvetili su – mjestu za poljubac. Kažu, dogodit će se čarolija ako se poljubite na kissing spotu. Pa dođite i poljubite se. Čarobna Krapina vas čeka.