Tradicionalna zagorska manifestacija Babičini kolači se nastavlja. Dvije godine babice su pauzirale zbog korone, 5. studenog kolači se nastavljaju peći.

Babičini kolači ove su subote u Hrašćini odakle je Sanja Čaćko, pobjednica 2019. s kolačem Slatko od bijele koruze. Program počinje u 12.30 u sportskoj dvorani Područne škole.

Sve po starinskim receptima

Babičini kolači, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko -zagorske županije kojom ona promiče vrijednosti žena i obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja.

Sanja Čaćko pobjedničku lentu 2019. odnijela je s kolačem Slatko od bijele koruze (Photo: babicinikolaci.com.hr/Screenshot)

Jedinstveno je to natjecanje u kulinarskim vještinama pripremanja slastica po starinskim receptima koje žene čuvaju kao živu tradiciju gasdtronomskih vrijednosti Hrvatskoga zagorja.

Drugu nagradu osvojila je Zdenkica Ljubić s kolačem Pita od kaše i oraha (Photo: babicinikolaci.com.hr/Screenshot)

Manifestacija Babičini kolači pruža priliku jedinstvenog uživanja u kolačima koje će za pobjedničku lentu 14. Babičinih kolača pripremiti zagorske bake. Ako se vi doma želite okušati u pripremi starinskih kolača, recepte možete preuzeti na babicinikolaci.com.hr.

Dedek na tenko Vesni Hršak donio je 3. mjesto (Photo: babicinikolaci.com.hr/Screenshot)