Oroslavje serviralo najveća trajbana jajca, 5000 komada

Nakon peke u prosincu, još jedan gastro doživljaj u Oroslavju.

Najveća trajbana jajca u Hrvatskoj danas su bila novi kulinarski izazov, ovaj puta u sklopu manifestacije Proljeće u Oroslavju. U peki se na masti i ulju prodinstalo 20 kilograma luka, 50 kilograma špeka, 30 kilograma šampinjona, a onda se ubacilo 5000 jaja!

Meštar od trajbanih jajca bio je Stjepan Kahlina, koji je priznao da nikada nije spremao ovoliku količinu jaja, dosad najviše 1993. Imao je pomoć još 12 momaka.

– Nakon peke i ovih trajbanih jajca mogu reći da smo zbilja trinaestorica veličanstvenih, spremni na sve izazove. Dobra igrači se nikad ne mijenjaju, to vam je kak Real Madrid. Srce mi je ko planina kad imam takav tim ljudi koji su odradili sjajan posao – radostan je nakon još jednog uspješnog projekta bio Kahlina.

Mali grad za veliki show

A tek narod na Oro trgu. Uživali su gledajući pripremu, družili se, veselili, zapopevali si, opustili se. Za jajca su rekli da im daju pet zvjezdica. Bilo je ljudi koji su na jajca došli i izvan Krapinsko-zagorske županije. Neki iz Zaprešića, neki iz Zagreba, neki su potegnuli iz Velike Gorice. Rekli su, oroslavske manifestacije su super!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Oroslavje je mali grad za velike stvari. Usuđujem se reći da postajemo centar kulture u našem Zagorju. Pozicionirali smo se na kulturnoj karti županije sa svim događanjima organiziranim u sklopu manifestacije Proljeće u Oroslavju, pa tako i s ovim gastro showom. Pošto već imamo peku i tu podnicu na kojoj su se danas pripremala jaja, sada možemo pripremati što god kuhari odluče, a mi kao Grad stat ćemo iza njih – zadovoljan i s jajcima i s ljudima oko sebe bio je i gradonačelnik Viktor Šimunić.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najavio je da, naravno, rade planove za dalje. Možda kotlovina, možda sarma. Ideja ne nedostaje.

Prethodni članakKad se sljube popevka kaja i pjesme dubrovačkoga kraja…
Sljedeći članakNasljeđe koje živi Međunarodne mreže hrvatske mladeži