Glazba, Djed Mraz, kazališna predstava, fritule, kobasice, kuhano vino… Ni niske temperature ovaj vikend nisu zaustavile brojne posjetitelje Adventa u Zaboku.

Subotnju je večer svojim fantastičnim glasom i šarolikim repertoarom zagrijao Marko Tolja uz bend. That’s life, Fly me to the moon, Dance with me, White Christmas, samo su neke od pjesama kojima je Tolja rasplesao brojnu publiku na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog.

Rasplesani i raspjevani Zabočani

Duhovit i u odličnoj interakciji s publikom, Tolja je nakon koncerta na Trgu proveo gotovo sat vremena pričajući s ljudima i fotografirajući se s njima. Za vrijeme koncerta iz prvog reda mu je djevojčica Lara doviknula kako imam jako lijep glas. Osim što joj je zahvalio s pozornice, Tolja je za Laru snimio i audio poruku budući da je Lara slijepa od rođenja, a djevojčicu je ta gesta iznimno ganula.

 

Nakon Tolje, do ponoći je Zabočane zabavljao Smooth band. Nedjelja je, pak, donijela na Trg dječji smijeh i veselje. Dan je bio posvećen djeci pa je Kazalište Prijatelj odigralo predstavu Djed Mraz i Vještica Zloćkoslava, a za dobru atmosferu pobrinuli su se Olaf, Klaun Balonko i bor na štulama. Djed Mraz podijelio je slatke poklon pakete koje je osigurao Grad Zabok.

 

Na Trgu je u isto vrijeme Udruženja obrtnika Grada Zaboka nudilo kobasice, kuhano vino, kolače i to u humanitarne svrhe. Sav prihod od prodaje utrošiti će za kupnju podiznih stolova za učenike ŠUDIGO-a, koji će ih koristiti u nastavi crtanja i slikanja.

 

Večer je donijela još pjesme i plesa. Uz kuhano vino i fritule, na Trgu je zasvirao Footloose band. U nastavku Adventa u Zaboku, 23. prosinca na Trga Ksavera Šandora Gjalskog dolaze Tomi i Vladek, duo poznat pod imenom Hands&Voice koji će zasvirati najveće domaće i strane hitove.

Na Badnjak, 24. prosinca tradicionalno će se dijeliti ribice uz pomoć Udruge vinara, vinogradara i podrumara Grozd iz Zaboka.