Nije bitno znate li ili ne znate plesati. Naučit ćete na vikend radionicama suvremenog plesa s Margaretom Sinković.

U zabočkom Green Roomu tijekom siječnja plesat će se na tri vikend radionice. Naglasak je na osvještavanju mogućnosti vlastitog tijela i kretanja. Prepoznavanjem anatomskih veza, korištenjem gravitacije, potpore poda te prenošenjem težine kroz prostor, naučit ćete kako funkcionalno i ekonomično koristiti vlastito tijelo prilikom plesanja, ali i prilikom svakodnevnog kretanja.

Dopustite si razigranost

Cilj radionica je omogućiti svakom polazniku osjećaj razvijanja pozitivnog stava prema vlastitom tijelu, otkrivanje različitih tjelesnih senzacija, svladavanje novih motoričkih vještina te, prije svega, dopuštanje samome sebi razigranost i uživanje u pokretu.

Svaka dvodnevna radionica imat će svoju specifičnu temu na kojoj će se bazirati.
Satovi započinju zajedničkim zagrijavanjem kroz set različitih vježbi nakon čega slijedi učenje zadanog plesnog materijala te njegovo uvježbavanje. Putem zadanih sekvenci pokreta stječu se nove ideje o tijelu te se one provode i kroz improvizacijske zadatke s ciljem samostalnog istraživanja mogućnosti kretanja.

Photo: Margareta Sinković/Facebook

Plesne radionice vodit će Margareta Sinković. Završila je Školu za klasični balet 2015. godine, plesno obrazovanje nastavila na tečajevima suvremenog plesa. Akademsko plesno obrazovanje stekla je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na studiju Suvremenog plesa – izvedbeni smjer 2021.

Ako želite plesati javite se u inbox Facebook stranice Green Room ili na email margareta.sinkovic@gmail.com. Prva radionica je 15. i 16. siječnja, druga 22. i 23., a treća radionica 29. i 30. siječnja. Subotom se pleše od 14.15 do 15.45, a nedjeljom od 11 do 12.30. Cijena za jedan dan plesa je 50, a za dva dana 80 kuna.