‘Zagorska županija je primjer kako se radi svjetsko prvenstvo’

Velika završnica i zadnji brzinski ispit i ove će godine biti na relaciji Zagorska sela – Kumrovec.

Sigurnosne pripreme za ovogodišnji WRC Croatia Rally, koji će trajati od 18. do 21. travnja, su u tijeku. U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije župan Željko Kolar imao je sastanak s organizatorima WRC-a i zagorskim operativnim službama.

– Riječ je o događaju čija organizacija iziskuje jako dobru koordiniranost i pravovremeno planiranje svih aktivnost. Puno se pažnje posvećuje sigurnosti natjecatelja i svih sudionika, a posebno gledatelja kojih se očekuje u izuzetno velikom broju. Imamo sjajne organizatore, pokazali smo da smo dobri domaćini i vjerujem da će i ove godine biti tako – rekao je župan Kolar.

Sa sastanka organizatora i operativnih službi (Foto: KZŽ)

Ceremonijalni start i cilj utrke bit će u Zagrebu, dok će ostatak itinerara prolaziti kroz pet županija, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku. Direktor natjecanja Željko Štefanić zahvalio je na dosadašnjoj podršci županu, općinama kroz koje utrka prolazi i svim uključenim službama.

– Krapinsko- zagorska županija je primjer kako se radi svjetsko prvenstvo u rallyju – istaknuo je Štefanić.

Uz župana i organizatore natjecanja Željka Štefanića, Lanu Sutlović i Dinu Deljkića, na sastanku su bili i načelnici Kumrovca i Desinića Robert Šplajt i Zvonko Škreblin, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, direktorica TZP Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela Romana Mačefat Muranić, voditeljica Muzeja Staro selo Kumrovec Anita Paun-Gadža te predstavnici Županijske uprave za ceste, Zavoda za hitnu medicinu, PU krapinsko-zagorske, HGSS-a i Vatrogasne zajednice KZŽ.

– Ova trka još je jedna prilika da se Krapinsko-zagorska županija pokaže kao poželjna turistička destinacija – naglasio je Željko Kolar.