Naša sopranistica, Zagorka Barbara Suhodolčan gostovala je kod Barbare Grgić u podcastu Beli Zagreb Grad.

U 48 minuta dvije su Barbare prošle kroz puno tema: kako je bilo odrastati u glazbenoj obitelji, kakva je percepcija opere na hrvatskoj glazbenoj sceni,što znači biti samostalni umjetnik i koje su prednosti i nedostaci takvog rada, zašto je nastup u Kninu na 25. obljetnici Oluje bio toliko poseban, zašto bismo trebali više poštovati Kineze…

Iza zavjese…

– Bila sam na audiciji iza zavjese. Ti pjevaš, oni te slušaju i ocijene te na temelju toga i na kraju im se pokažeš da vide tko je to otpjevao. Kad sam završila rekli su mi: ‘joj djetešce, izgledaš previše brodvejski za ulogu koju bi htjela igrati – otkrila je Barbara, koju je taj komentar povrijedio.

-U tom trenutku me to jako povrijedilo. Zašto ti mene sad procjenjuješ na temelju fizičkog izgleda? Onda sam s shvatila da je iza mene 30 cura koje su puno bolje izgledale za tu ulogu – priznala je Barbara.

Photo: DigiLab NSK Podcasti/YouTube/Screenshot

U Podcastu je još odgovorila i zašto fizički izgled ponekad odigra krucijalnu ulogu na opernim audicijama, zašto je snimala spot na -2 stupnja bosih nogu i u ljetnoj haljinici, kome s hrvatske glazbene scene treba dati puno više medijskog prostora, imaju li Zagorci problema s alkoholom i jesu li Dalmatinci stvarno lijeni?

Doznajte sve o Barbari i poslušajte o čemu i kako razmišlja na YouTube kanalnu u podcastu Beli Zagreb Grad.

Barbara Suhodolčan je kći pjevača, skladatelja, glazbenog producenta, utemeljitelja i člana Kvarteta Gubec, Rajka Suhodolčana. Godinama nastupa na mnogim tradicionalnim festivalima, Zagreb Classic, Božić u Ciboni, Festival kajkavske popevke, Zagrebačke ljetne večeri, Zagrebački vremeplov. Od 2013. članica je, solistica i vokalna pedagoginja renesansnog ansambla Marco Polo s kojim nastupa diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Od 2017. kao vanjska suradnica Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske pjeva prigodom obilježavanja velikih državnih praznika i obljetnica te u suradnji s njima održava i solističke koncerte u kojima spaja klasičnu glazbu, opere i operete, mjuzikl, jazz i crossover.