Dan crvenih haljina u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice

Besplatno izmjerite tlak, šećer i masnoću u krvi. Dobit ćete i izračun rizika za razvoj moždanog udara.

U petak, 02. veljače u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježavaju Dan crvenih haljina. Cilj akcije je podići svijest o moždanom udaru kod žena. Najbolja prevencija je briga o zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila. Većinu tih bolesti moguće je spriječiti zdravim životnim navikama.

Zato od 11 do 13 sati u predvorju bolnice besplatno izmjeri tlak, šećer i masnoću u krvi, uz izračun rizika za razvoj moždanog udara. Od 13 do 14 sati možeš poslušati predavanje mr. sc. Ivana Dubroje, dr. med., spec. neurolog, subspec. iz cerebrovaskularnih bolesti na temu Čimbenici rizika za razvoj moždanog udara u žena, a Manuela Foro Znika, dr. med., spec. neurolog govorit će o Promjeni životnog stila u prevenciji moždanog udara u žena.

– Naša bolnica pridaje posebnu pozornost obilježavanju ove akcije zbog dugogodišnje tradicije i rehabilitacije pacijenata nakon preboljenog moždanog udara, kao i prevencije,  dijagnostike i kontrole kardiovaskularnih bolesti kroz našu stacionarnu rehabilitaciju i kardiološki laboratorij. Zbog trenutnog prostornog deficita, a sve većeg broja oboljelih, bolnica je stvorila preduvjete za daljnji razvoj djelatnosti u području prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije dogradnjom Centra zdravlja srca i mozga, za koji se nadamo da ćemo ubrzo i realizirati – najavljuju iz Specijalne bolnice.

Javnozdravstvena kampanja Dan crvenih haljina pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pažnju za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Foto: SBKT/Arhiva