Kino Krapina ove godine slavi 100. godišnjicu kinematografije u Krapini.

Na ovu veliku obljetnicu u središtu županije ekskluzivno je zakazana pretpremijera dugometražnog igranog filma za djecu Nevena Hitreca Dnevnik Pauline P. na koju u Krapinu dolazi i filmska ekipa.

Paulina P. avanturu započinje u Krapini

Povijest kina u Krapini seže u 1923. godinu kada je nabavljena prva oprema za prikazivanje, još u doba nijemih filmova. Ove, 2023. godine, slavi se 100. godišnjica kinematografije u Krapini.

U jubilarnoj godini, uz programe redovnih projekcija najnovijih filmskih naslova, kina pod zvijezdama, filmskih festivala, školskih i tematskih projekcija, art programa, tradicionalnog autokina, Pučko otvoreno učilište Krapina i Kino Krapina pripremaju i mnoštvo novih atraktivnih filmskih kino programa. Rad Kina prepoznao je i Hrvatski audiovizualni centar i odoborio im gotovo 2400 eura za programe audiovizualne djelatnosti.

– Želja nam je film i filmsko stvaralaštvo još više približiti našoj publici i zato dovodimo filmsku ekipu u naše kino na projekciju filma i druženje s publikom – kaže Grozdana Pavlović, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Pretpremijera igranog film za djecu Dnevnik Pauline P., snimljenog prema omiljenoj dječjoj knjizi Sanje Polak, u režiji Nevena Hitreca, u hrvatskim kinima počinje s prikazivanjem 23. ožujka. U Krapinu dolazi ekskluzivno i pretpremijerno četiri dana prije, u nedjelju 19. ožujka.

– Na projekciju nam dolazi filmska ekipa, redatelj filma Neven Hitrec, autorica knjige prema kojoj je film snimljen Sanja Polak, producent Jura Bušića te glumci predvođeni sjajnom Katjom Matković koja glumi Paulinu P. – najavljuje Grozdana Pavlović.

Photo: Screenshot/YouTube

Radnja filma prati djevojčicu Paulinu P. i njezine avanture u razredu i kod kuće. Kroz šaljive situacije govori o prijateljstvu, ljubavi i obitelji te time i o ponekom problemu koji djevojčica uspješno svladava. Smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom čarolije.