Tradicionalna manifestacija Ljeto u Krapini ove godine donosi bogat program s pregršt zanimljivih sadržaja za Krapinčane i njihove goste.

Kao i svake godine tu je nazaobilazna Noć krapinskog pračovjeka koja svojim sadržajem neće razočarati ni one najzahtjevnije.

Koncerti, radionice, roštiljada…

Ljeto u Krapini počinje u petak, 17. lipnja otvorenjem izložbe Opstojanja umjetnice Sandre Ban, a nastavlja se u subotu, 18. lipnja koncertom Marka Škugora na Hušnjakovom u 22 sata.

– Nedjelja donosi još bogatiji program koji počinje u 17 sati u Muzeju krapinskih neandertalaca gdje će se održati Europski dani arheologije uz besplatan ulazak u muzej i stručno vodstvo svaki puni sat – najavila je Nedjeljka Vodolšak, direktorica Turističke zajednice grada Krapine.

Tu su i brojne radionice za djecu te modna revija, dok će centralni dio događanja biti roštiljada u kojoj će se 17 grupa natjecati u pripremi najboljeg roštilja.

Ljeto u Krapini jedna je od najprepoznatljivijih manifestacija zagorske regije, naglasio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

– Trudimo se kroz sve dane manifestacije našim Krapinčanima i gostimama ponuditi što više događanja među kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Grad smo koji veliku pažnju posvećuje najmlađima te uvijek razmišljamo o tome da ponudimo one sadržaje u kojima će jednako uživati i djeca i roditelji – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović i pozvao sve da dođu u središte Krapinsko – zagorske županije i uživaju u pripremljenom programu.