Sandra Šamec i Franjo Ordanić izložbom hajgi predstavit će se u utorak 1. rujna u 19 sati u Gradskoj galeriji Zabok

Haiga je stil japanskog slikarstva koju često prati haiku. Sandra i Franjo izložit će 70 foto hajgi nastalih na potezu od Kumrovca do Gornje Stubice.

Kreativci iz Oroslavja

‘Dva oroslavska kreativca isprepleli su svoje umjetnički ustrojene nutrine, poetsko-likovnog naboja. Organizacijom druge izložbe foto-hajga pod nazivom Tu doma sem taki dvoje umjetnika ovog podneblja, ali i ponudom domaćih zagorskih motiva iznova nas oduševljavaju: vrsna i dokazana oroslavska fotografkinja Sandra Šamec i uspješni oroslavski haijin Franjo Ordanić.

Dvoje laureatiziranih umjetnika: Jer, oni su tu doma taki. Pa i jesu, jer žive u Oroslavju. A i u umjetnosti kojom se bave oni su doma. Fotografkinja Šamec svojim aparatom bilježi krasne foto-zapise motiva, koji joj dotiču dušu u trenutačnom okruženju na njezinim pohodima svima nam prepoznatljivim prostorima zagorskog frtalja. Najčešći su krasni motivi s naglašenim, ali balansiranim kadrom zagorske prirode.

Autorica fotografija ima pronicljivo oko i snažno razvijen osjećaj za likovnost, dok naš haijin Ordanić na odabranim fotografijama svojom darovitošću za najkraću poeziju na svijetu pomno aplicira svoje promišljene haiku zapise. U ovoj slobodi stvaralačkog duha široko je prostranstvo ljudskih umjetničkih duša dvoje nadahnutih autora koji prelaze međe u prostoru i vremenu, a fokusiraju se na doživljaje trenutka u velikoj prirodi oko malih ljudskih bića u ovozemaljskoj ograničenosti materijalnim dobrima, no, bogatstvom slobodnog duha.’, piše Vladimir Šuk u osvrtu na izložbu.

Ulaz je besplatan, a zaštitne maske su obavezne.