Višestruko nagrađivani film Mater u Kinu Krapina

Prije manje od mjesec dana film redatelja i scenarista Jure Pavlovića stavljen je na redovni repertoar kina Cinestar i Cineplexx. U petak 2. listopada igra u Krapini

Na posljednjem Pulskom filmskom festivalu film Mater osvojio je tri Zlatne Arene. Daria Lorenci-Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu, Martin Semenčić za oblikovanje zvuka i Jana Plećaš za kameru. Redatelj Jure Pavlović dobio nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Kritika: Moćan film

Film je intimna obiteljska priča snimana u dolini Neretve, kraju iz kojeg dolazi i redatelj i scenarist Jure Pavlović.

– U filmu ima autobiografskih elemenata i na neki način označavao je moj intimni povratak korijenima, što mislim da se u filmu baš jako osjeti na jedan vrlo suptilan način – izjavljivao je Pavlović novinarima govoreći o filmu.

Na vijest o bolesti majke, Jasna se vraća iz Njemačke da bi se o njoj brinula. Čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li joj se uspjeti suprotstaviti ili će nestati pod njenim teškim zagrljajem? 

Hoće li? Pogledajte u petak 2. listopada od 21 sat u Kinu Krapina. Na projekciju dolazi i glavni ‘krivac’ za ovaj sjajan film, Jurica Pavlović.