Izložba crteža i tapiserija otvara se u četvrtak 15. listopada u 18 sati

Dora Kovačević rođena je 1951. godine u Dubrovniku. Diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te kiparstvo u Parizu na Ecole nationale superieuere des arts decoratifs. Radila je kao profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izlagala je na dvadesetak samostalnih izložbi i više od 150 skupnih. Sada dolazi u Krapinu s izložbom tapiserija i crteža ‘Vrt u Zagorju‘.

Tapiserije i crteži

Izložba će biti otvorena do 15. studenog, a financijski ju je potpomoglo Ministarstvo kulture i medija. Izložbu organizira Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine.

‘Koliko god se opirala ideji ženskog pisma kao vrijednosnog kriterija umjetnosti, toliko mi se ono samo nameće upravo dok gledam radove Dore Kovačević na temu vrta. Umjetnica je izvukla duboko iz sjećanja ljubav prema ručnom radu koje su njegovale bake i prabake, ljubav prema cvjetnim motivima i originalnim ornamentima vrtne provenijencije…’, napisaola je Branka Hlevnjak u predgovoru za izložbu.

Otvorenje izložbe realizirat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a moći će se pratiti i putem live streaminga na linku ovdje.