Hitna pomoć na Markov je trg stigla tek za više od 20 minuta. Do tada je ranjeni policajac već bio zbrinut

Vozač saniteta Opće bolnice Zabok Dubravko Dugorepec (51) na Markovu trgu zatekao se sasvim slučajno, neposredno nakon pucnjave, javlja 24sata.

Dugorepec: ‘Potresen sam’

Prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu.

– Bio je pri svijesti cijelo vrijeme i samo je govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi – rekao je Dugorepec novinarima.

On se na Markovu trgu našao slučajno. Rekao je kako je prevozio uzorke za testiranje na COVID-19 koje je iz Zaboka vozio u Kliniku Fran Mihaljević.

– Vidio sam na Markovom trgu ranjenog policajca, zaustavio sam se. S policajkom koja je tu bila stavljali smo mu komprese preko uniforme na prostrijelne rane. Potresen sam, nadam se da će policajac biti dobro – rekao je Dugorepec za 24sata.

(Photo: Screenshot N1)
Dubravko Dugorepec sasvim slučajno se našao na Markovu trgu (Photo: Screenshot N1)

Na policajca je jutros oko osam sati pucao mladić (22) koji je pobjegao i potom, javlja MUP, počinio samoubojstvo. Policajac je, na sreću, stabilno. Ima ima četiri prostrijelne rane, po dvije u lijevoj ruci te dvije sa svake strane tijela. Na operaciji je.

– Srećom, nije vitalno ugrožen i nisu ugroženi vitalni organi. Nema ozljeda srca, pluća i trbušnih organa. Prostrijelne rane napravile su prijelome kostiju – rekli su iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Gdje je bila Hitna?

No, što je bilo s Hitnom pomoći? Ako u nekoliko minuta nisu došli ni na Markov trg, koliko im treba da dođu na ovakvu intervenciju na neku drugu, ‘nekritičnu’ adresu? Sreća što je naišao sanitet Opće bolnice Zabok i u kratkom vremenu prevezao ranjenog policajca koji je krvario. Dubravko Dugorepec, vozač saniteta, spasio ga je.

Ranjenog policajaca u bolnicu je prevezao sanitet Opće bolnice Zabok (Photo: Screenshot N1)

Policajac je mladi (31) djelatnik Uprave za posebne poslove sigurnosti čiji je načelnik Miljenko Radnić, kako se vidi na snimkama N1 televizije, bio na Markovu trgu dok su policajka, vozač saniteta i jedna žena zbrinjavali ranjenika.