Udruga distrofičara Krapina okupila je svoje članove i umjetnike na Likovnoj koloniji u Krapini.

Umjetnik i kreativac – to mogu biti i ja projekt je kroz koji se, kao dio art terapije, pomaže boljem psihičkom raspoloženju, služi kao radna terapija, potiče se kreativnost, ali i uči o kulturi i umjetnosti.

Korak po korak…

Da doista u svakome ‘čuči’ mali umjetnik dokazali su distrofičari svojim slikarskim radovima. U izradi su im pomogli umjetnici, autorica kolonije Mirjana Drempetić Hanžić, na čiji poziv su se projektu volonterski pridružili i Ljiljana Cvetko, Ivan Mlinarić, Nikola Sinković, Birgit Brlečić, Nikolina Ptičar, Viktor Ptičar, Štefica Zajec Stanić i Aleksandra Mašić Tumpa.

– Unazad godinu, dvije radimo iskorak u radu Udruge, da vidimo gdje su nam granice. Idemo korak po korak i svaki puta ‘izvučemo’ više no što mislimo da možemo. Ovo nam je bila već 10. radionica. Bilo je lijepo, bili smo sretni i zadovoljni – komentirala je predsjednica udruge Mirjana Janžek.

Udruga distrofičara Krapina ima 50-ak članova. Najmlađem su tek tri, a najstarijoj članici 78 godina. Do sada su, upravo kroz projekt ‘Umjetnik i kreativac – to mogu biti i ja’, izrađivali uskršnja jaja, maske… Svoje su radove izložili na izložbama, pa će tako biti i s ovima, s posljednje Likovne kolonije.

Partner na projektu bilo im je Pučko otvoreno učilište Krapina. Napravljene slike izložit će za javnost u četvrtak, 7. srpnja od 20 sati u dvorištu Galerije grada Krapine.