Grad Krapina u poboljšanje uvjeta u obrazovanju ulaže značajna sredstva, a učenici i njihovi mentori to vraćaju odličnim rezultatima na natjecanjima znanja, poručili su iz Grada.

Upravo je za njih gradonačelnik Zoran Gregurović priredio prijam, a osim čestitki učenici i njihovi mentori dobili su i nagrade za svoje uspjehe kojima se, kako je naglasio gradonačelnik, Grad doista ponosi.

‘Ovo je uspjeh cijeloga grada’

– Godine koje su iza nas bile su vrlo izazovne i to ne samo za učenike nego i za njihove učitelje jer cijela je situacija s pandemijom sigurno utjecala na njih, na mogućnost usvajanja znanja. Nema sumnje da je mnogo bolje učiti u školi, u učionici, a ne preko računala i te je stvari ponekad teško nadoknaditi. Zato su ovi rezultati uistinu značajni – rekao im je gradonačelnik, dodavši da su i učenici i njihovi mentori morali uložiti dodatan trud.

– Ponosni smo, ovo nije samo vaš uspjeh, već uspjeh cijelog grada -istaknuo je Gregurović.

Za učenike su Grad i gradske ustanove osigurale novčane darove, a mentori su dobili poklon bonove. Učiti i napredovati lakše je, brže i uspješnije u odgovarajućim uvjetima, a upravo takve uvjete nastoji osigurati Grad Krapina.