Matija živi u svojim fotografijama i zauvijek će biti s nama. U Galeriji grada Krapine postavlja se izložba njemu u spomen

Galerija grada Krapine, POU Krapina, Grad, Foto klub Krapina, obitelj i prijatelji otvaraju izložbu fotografija prerano preminulog Krapinčana, dugogodišnjeg fotoreportera Pixsella, Matije Topolovca (38).

11.11.2014. Krapina – Maglovito jesensko jutro u kotlinama Hrvatskog zagorja (Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)

Njegove reporterske fotografije objavljivane su u 24sata, Večernjem listu… No, osim profesionalnog fotografskog posla, Matija je bio entuzijast i zaljubljenik u fotografiju. Bio je i jedan od prvih članova, osnivača Foto kluba Krapina.

Photo: Matija Toplovec

S Matijom je klub i službeno počeo s radom. Kroz dugogodišnje bavljenje fotografijom ispred njegova objektiva stajale su osobe iz političkog, kulturnog i zabavnog života. Fotografirao je i pejzaže, floru i faunu, munje, prirodne fenomene…

Photo: Matija Toplovec

Otvorenje izložbe biti će u petak, 23. travnja u 18.00 sati u dvorištu Galerije, a moći će pratiti i uživo na YouTube kanalu i mrežnoj stranice POU Krapina. U skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama, razgledavanje izložbe biti će u grupama po 10 ljudi.

U prigodnom glazbenom programu nastupit će Alen Vranić na gitari.