Drugu godinu zaredom Luka Špehar popeo se na postolje na natjecanju Štit domovine.

Kao i lani, interventni policajac PU krapinsko – zagorske u kategoriji MUP/MORH bio je najbrži, najspretniji i najspremniji. Osvojio je stazu dugačku 35 kilometara i prvo mjesto na petom po redu natjecanju Štit domovine, koje je ove godine bilo u Zagrebu. Drugi je bio vojnik, skupnik Antonio Đurčević, a treće mjesto osvojio je Petar Volarević (IJP Dubrovnik).

Tri najspremnija na Štitu domovine Zagreb 2023 u kategoriji MUP/MORH (Photo: Jurica Galoić/PIXSELL)

Na ovogodišnjem Štitu domovine Zagreb 2023. sudjelovalo je 73-oje natjecatelja. Među njima pet stranih policajaca, a u ženskoj kategoriji 10 policajki i vojnikinja. Među strancima nepobjedivi je bio slovenski specijalac Jure Majdić koji je realno, baš kao i lani, osvojio Štit domovine, no ove godine organizator MUP nije mu ga dodijelio niti je bilo proglašenja u apsolutnoj kategoriji.

Najspremnije žene Ana Antolić, Martina Radman i Sara Grubić (Photo: Jurica Galoić/PIXSELL)

Od žena je najspremnija vojnikinja, poručnica Ana Antolić iz Počasno-zaštitne bojne, drugo mjesto osvojila je policajka Martina Radman iz PU sisačko-moslavačke, a treće vojnikinja, skupnica Sara Grubić iz Obavještajne pukovnije.

Natjecali su se i policijski veterani. Pobjednik u njihovoj kategoriji je Josip Marić, drugi je bio Gabrijel Flegar, a Josip Klemm i Mario Kos podijelili su treće mjesto.

U veteranskoj kategoriji, kažu, ove godine nije bilo jakog rivala (Photo: Jurica Galoić/PIXSELL)

Zagorci su i ove godine pokazali zavidnu spremnost. Osim što je Luka Špehar najspremniji hrvatski policajac, sjajan rezultat napravili su i Petar Conjar (IJP Varaždin) i Sandro Šlogar (IJP Zlatar), koji su podijelili 4. mjesto u cilju u kategoriji MUP/MORH.