Županijska organizacija HDZ-a osvrnula se na dolazak premijera na najvažniji tjedan u životu Krapine.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković i ove je godine posjetio Tjedna kajkavske kulture. Uz obilazak Zagorskog gospodarskog zbora te retrospektivnog koncerta Popevke zanavek susreo i s čelnim ljudima Županijske organizacije stranke.

‘Fokus Vlade je na sjever Hrvatske’

Bila je to prilika da se ukratko porazgovara o aktualnoj političkoj situaciji te istakne koje sve mjere i projekte Vlada premijera Plenkovića provodi na području Krapinsko – zagorske županije, priopćili su iz HDZ-a.

– Ono što me posebno veseli da je u ovoj županiji nikada manja nezaposlenost, a velika zaposlenost, upravo onako kako i je na razini države. Imamo 1.680.000 tisuća osiguranika, najviše ikada. Vrtimo se oko stotinjak tisuća nezaposlenih, odnos je više od 16 ljudi koji rade, koji su zaposleni, u odnosu na jednog nezaposlenog. Takav odnos nismo imali nikada i mislim da je to ohrabrujuće – rekao je premijer u Krapini i dodao kako mu je drago što podupiru razne projekte za Hrvatsko zagorje, za Krapinsko – zagorsku županiju, ali i za sjever općenito.

Najavio je da će ova Vlada imati i dalje fokus na sjever Hrvatske i Krapinsko-zagorsku županiju, a potvrda toga su brojni projekti koji se provode, ali i mjere koje su se do sada provodile, kao i novi paket mjera kojeg je Vlada uputila u Hrvatski sabor.

‘Ova Vlada je garancija razvoja’

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zahvalio je premijeru što svake godine odvoji dio vremena da u Tjednu kajkavske kulture, najvažnijem tjednu u životu Krapine, posjeti Festival. No, uz posjet programima Festivala u kraćem razgovoru dotaknute su i teme ulaganja velikih sredstava u Krapinsko – zagorsku županiju.

– Zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti, koje je osigurala Vlada, preko resornih ministarstava na području županije uloženi su deseci milijuna eura. Tu su i drugi projekti koji ili su u realizaciji ili su pred početkom provedbe. Sve to garancija je daljnjeg razvoja općina. Uz to, sve mjere koje je provodila Vlada, zahvaljujući kojima je prevladano nekoliko kriza, sačuvana su i radna mjesta u Zagorju i snaga zagorskog gospodarstva – komentirao je Gregurović.

Uz prvog čovjeka Vlade i stranke u Krapini su bili i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar gospodarstva, zaštite okoliša i održivog razvoja Davor Filipović.