Srednja škola Zlatar osvojila je nagradu ‘Škola za inovacije’. Dobili su 15.000 kuna i titulu najinovativnije srednje škole u Hrvatskoj.

Za ovu nagradu iz natječaja ‘Digitalni učenički inkubator by Hrvatski Telekom’ zaslužni su učenici četvrtog razreda upravnih referenata i polovice drugog razreda opće gimnazije. Oni su pod mentorstvom svojih nastavnika informatike Vesne Pisačić i Krešimira Varge osmislili i izradili osam projekata.

Inovatori koji mijenjaju svijet

Kako su objavili iz škole, učenici su od ožujka do svibnja kreirali FIT STOP, Flora & Fauna of Croatia, MBMB Planner, Reciklomat, Dvorišče, Ocijeni me, Flaster dobrote i RUN2U. Nagradu su preuzeli ravnatelj Mladen Pavetić i mentori Pisačić i Varga u pratnji svojih učenika, predstavnika timova koji su sudjelovali na natječaju, na proglašenju u zagrebačkom Hotelu International.

Digitalni učenički inkubator nastao je kao inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment. Njime se učenike osnovnih i srednjih škola, i u ovim izazovnim vremenima socijalnog distanciranja, potiče na kreativno promišljanje i angažman oko osmišljavanja ideja i razvoja inovativnih projekata kako bi aktivno razvijali nove generacije kreativaca i inovatora koji mijenjaju svijet.

Srednja škola Zlatar i lani je sudjelovala na natječaju i osvojila treće mjesto, a ove godine proglašena je najinovativnijom srednjom školom.