Na posljednjoj sjednici zagorske Županijske skupštine vijećnik Domovinskog pokreta Marijan Tupek požalio se na male vijećničke naknade.

Skupštinari dobivaju po 500 kuna na mjesec, a Tupek smatara da je sada ta naknada premala u odnosu na rast životnih troškova, osobito cijena goriva. Za Ni Zagorje malo rekao je da on, od Gornje Stubice gdje živi do Krapine gdje mora doći na sjednicu i nazad, ima 100 kilometara.

Koliko više? Aj’ 200 kuna

– Nafta je prešla 100 posto gore. Porasli su troškovi samo dolaska na sjednicu, a di su tu i druge obaveze. Kao vijećnik jako puno radim. Trenutno radim na velikom projektu proširenja tri ključna zavoja na cesti Gornja Stubica – Laz. Tu je trošak mobitela, komunikacije s ljudima, moraš s nekim i neformalno na kavu, hodati po terenu, treba se kvalitetno pripremiti za sjednicu… – Tupekovi su argumenti za podizanje vijećničke naknade.

Pitali smo ga koliko bi mu bilo dovoljno. Kaže, 200 kuna više, s 500 na 700.

– To bi bila pristojna naknada. Ali župan je rekel da ne može, da niš od toga. Mi oporbeni vijećnici ionak’ nemamo nikakve šanse nekaj iskamčiti – pojadao nam se Tupek, koji živi od mirovine.

Onda je priznal da je povećanje tražil više onak, da nekaj pita.

– To sam ja pitao više provokativno i evo, odma sam dospio u medije. I vi ste me sad zvali, inače ne bi. Mediji nikad nisu prenesli niti jedan moj istup. Niti kad sam župana tražil da se izmjesti parkiralište Opće bolnice Zabok. Kad pitaš za peneze, odma si u medijima. Sad si budu ljudi mislili da ja sebi hoću nekaj priskrbiti. Ali da, troškovi su porasli i naknade bi trebale biti veće – zaključio je zagorski vijećnik Marijan Tupek.