Tijekom dana štićenika (51) Doma za odrasle osobe Lobor-grad iz bolnice će vratiti u Dom. Potpuno je ozdravio

Kroz 40-ak dana od pojave prvih simptoma oboljeli muškarac, kojemu je PCR testom potvrđena korona, prošao je od blagih, težih do životno ugroženih stanja. Potpuno se oporavio i sada je dobro.

40 dana borbe

Prve simtome korona virusa, doznajemo od Antonije Miholić, glavne sestre u Domu Lobor-grad, korisnik je počeo pokazivati 8. studenoga. Dan kasnije uzet mu je bris i nalaz na virus COVID-19 bio je pozitivan.

– Bio je pod nadzorom i u izolaciji. No stanje mu se počelo pogoršavati, uslijedile su komplikacije, otežano je disao. Došao je u fazu kada je već bio životno ugrožen, pa je 14. studenoga hospitaliziran u Općoj bolnici Zabok gdje je stavljen na respirator. S vremenom mu se stanje počelo popravljati, skinut je s respiratora i samostalno je disao – prepričava nam lijepi vijesti Antonija Miholić.

Kako još nije bio potpuno oporavljen da bi ga otpustili iz bolnice i trebao je liječnički nadzor i skrb, prebacili su ga na oporavak na COVID odjel Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

– Danas su nam javili da se potpuno oporavio i da će ga tijekom dana vratiti k nama u Dom – sretna je zbog dobrih vijesti glavna sestra.

Točan tijek štićenikove bolesti i oporavka imat će kada dobiju otpusno pismo. Naglasila nam je da je štićenik dijabetičar pa je još sretnija što se, unatoč komorbiditetu, uspješno opravio.