Općina Krapinske Toplice i ove godine dodijelila je stipendije učenicima i studentima za akademsku, odnosno školsku godinu 2020./2021.

Učenici su ostvarili pravo na stipendiju u vrijednosti od 300 kuna mjesečno, dok studentska stipendija iznosi 600 kuna. Potpisani su ugovori za 19 stipendija.

Poklon bonovi osnovnoškolcima

– Izuzetno mi je drago što je Općina i ove godine uspjela izdvojiti novac za stipendiranje učenika i studenata. Povjerenstvo je provelo proceduru i temeljem prijava izabrano je 19 novih stipendista i to 9 učenika i 10 studenta. Na godišnjoj razini financiramo 50-ak stipendista – rekao je prilikom dodjele ugovora o stipendijama načelnik Ernest Svažić.

Svi će stipendisti imati pravo na bespovratne stipendije tijekom cijelog srednjoškolskog, odnosno fakultetskog obrazovanja, uz uvjet da uspješno završavaju svaku godinu školovanja.

Načelnik Svažić podijelio je i poklon bonove najaktivnijim i najuspješnijim učenicima osnovnih škola. Riječ je o osam poklon bonova u vrijednosti od 500 kuna, a podijeljeni su osnovnoškolcima koji kontinuirano ostvaruju uspjeh na kraju školske godine 5.0 ili su ostvarili iznimne rezultate na državnim natjecanjima.