Tijekom ovog mjeseca Mreža udruga Zagor provela je niz aktivnosti u sklopu Time to Move kampanje.

Kampanju provode Eurodeskovi multiplikatori diljem Europe kako bi se došlo do što većeg broja mladih ljudi u dobi od 13 do 30 godina, posebno onih u manjim sredinama koje imaju ograničen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije.

Razmjena učenika kroz Erasmus+

Cilj je pružanje informacija mladima o mogućnostima mobilnosti. Mreža udruga Zagor održala je online Eurodesk treasure Hunt u Srednjoj školi Oroslavje. Učenice su imale priliku zaigrati zabavan i edukativan treasure Hunt gdje su imale razna pitanja i zadatke koje su trebale izvršiti. Na taj način saznale su više o tome što je Time to Move kampanja, Eurodesk, Erasmus+ mogućnosti te Europske snage solidarnosti.

Photo: Mreža udruga Zagor

Održan je i Pub Quiz za učenike Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te za učenike iz Italije Liceo Statale Enrico Medi, Senigallia, koji su bili u posjetu Zaboku kao dio programa Erasmus+. Kroz Quiz su saznali što je Time to Move kampanja, Eurodesk, Erasmus+ mogućnosti, Europske snage solidarnosti, Europski portal za mlade, Youthpass, razmjene mladih.

Snimljen je i video s mladima o njihovom iskustvima s Erasmus+. Mladi su ispričali koje mogućnosti su koristili preko Erasmus+ programa, kakvo je bilo njihovo iskustvo, što su sve naučili te bi li drugima preporučili Erasmus+ mogućnosti.