Laurel Burch, Piet Mondrian, Vasilij Kandinski veliki su svjetski umjetnici koji su nadahnuli učenike 3.a razreda Osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini

S učiteljicom Andreom Herceg uključili su se u eTwininng projekt ‘U svijetu likovnih umjetnika 3’, ‘Art in my heart 3’.

Vodotornju udahnuli novi život

– Projekt je to kroz koji smo se upoznali s nekim djelima najvećih likovnih majstora svih vremena. Cilj je poticati učenike na komunikaciju na materinjem jeziku, učiti ih kako učiti, kako razvijati socijalne i građanske kompetencije, kako razvijati poduzetnost i inicijativnost – kaže nam učiteljica Herceg.

Razvoj umjetničkih i kreativnih sposobnosti u nerazdvojivom je jedinstvu s odgojem duhovnih i moralnih osobina. Razvija se inicijativa, samopouzdanje i sposobnost kreativnog izražavanja.

– Dijete tako uči na vlastitom iskustvu. Uči da sudjelovanje može biti zabavno i korisno, uči komunicirati, surađivati, rješavati sukobe, uči raditi kao dio skupine, uči proces donošenja odluka i odgovornosti koje iz toga proizlaze, cijeni važnost zajedničke suradnje, stječe osjećaj važnosti i izgrađuje samopouzdanje – naglašava učiteljica Herceg.

Kroz projekt su se djeca upoznala s djelima Laurel Burch, Pieta Mondriana, Vasilija Kandinskog i drugih. Kopirajući velika djela velikih umjetnika, prateći njihov stil, izradili su svoja.

– Kao možda najdraži rad učenici su izdvojili Vukovarski vodotoranj koji smo obojali po uzoru na slavnog Pieata Mondriana i njegovo djelo ‘Kompozicija sa crvenom, žutom i plavom bojom’. Na taj način našem tornju udahnuli smo novi život – ponosna je učiteljica na djela svojih malih đaka.