Anita Husnjak (40) iz Lepoglave usrećuje ljude svojim talentom. Oslikava zidove i kada ode, doista imate osjećaj da ste ušli u bajku

Ova samouka slikarica, po profesiji dizajnerica odjeće, 2010. je otvorila obrt Tvoja4zida. Danas, gotovo 11 godina kasnije, iza nje je više od 1.500 oslikanih zidova i još više zadovoljnih klijenata. U Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Dubaiju…

Glas do Dubaija

– Nakon što sam 2008. dobila otkaz i u tom trenu, kad su mi to javili, imala prometnu nesreću od koje sam se mjesecima oporavljala, odlučila sam promijeniti život. S 50 kuna u džepu. Znala sam da od nečega moram živjeti i da samo želim crtati i biti sama sebi šefica – priča nam Anita.

Anita se iznimno ponosi svojim radovima. Najsretnija je kada vidi osmijeh na dječjim licima (Foto: Kolaž/Privatni album)

Tad još pojma nije imala što i kako. Nakon što je obojala pljesnivi zid svog podstanarskog stana, potom i pomalo lažući kod jednog razgovora za posao rekla da ‘zna oslikavati zidove’, zaradila je prvih 1.000 kuna. Idući dan je za 2.000 kuna oslikala dječju sobu, ubrzo još jednu za 10.000 kuna.

Narudžbe su se nizale, a za njene radove daleko se pročulo. Tako su je 2009. pozvali u Dubai da oslika zid na Svjetskom sajmu luksuznog namještaja. Tamo je upoznala i jednoga šeika.

Samo želi biti sretna i neovisna

– Ponudio mi je stan, auto i plaću od 10.00 eura kako bih oslikavala zidove. No tada bih imala nekoliko šefova iznad sebe, a to nisam htjela. Željela sam raditi što ja hoću – Anita je svojeglavo odbila šeikovu ponudu i vratila se u Hrvatsku.

Godinu dana kasnije ozakonila je Tvoja4zida. I uživa u svom poslu.

– Slikam po kućama – smije se Anita i priznaje da prije 11, 12 godina pojma nije imala da uopće zna slikati.

Kroz godine je usavršila tehniku, opustila se, zna što radi, zna točno što će negdje biti dobro, a što ne. Jedan od većih projekata koji je dobila je oslikavanje varaždinskog Dječjeg vrtića Sv. Uršula. U 12 dana oslikala je 500 četvornih metara zida. Djeca su, priča, bila oduševljena.

Najzahtjevniji projekt bilo je oslikavanje Dječjeg vrtića Sv. Uršula u Varaždinu (Foto: regionalni.com)

Anita, kaže, ispunjava sve želje. Mada voli sugerirati i nesretna je ako je klijenti ne poslušaju. Kaže, ne slika samo za bogataše, kako neki misle.

– Do bogataša nikako ni ne mogu doć’ – smije se ova sjajna umjetnica vedroga duha koju možete pratiti i na njezinu Facebook profilu, Anita – oslikavanje zidova.