Zbog kamenoloma u Ljubešćici tamošnja je cesta pod najvećim opterećenjem u ovom dijelu Hrvatske.

Njome na dan prođe i više od 500 kamiona. Cesta se obnavlja, a obišli su je varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je bio u posjeti Općini Ljubešćica u kojoj se svaki četrnaesti stanovnik bavi poduzetništvom.

Cestovna infrastruktura

Župan je u pratnji načelnika Nenada Horvatića i ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog obišao radove na županijskoj cesti koja spaja dva kamenoloma. Lani je asfaltirano kilometar i pol, a ove godine još 1,1 kilometar.

– Riječ je o 2,6 kilometara novog asfalta na županijskoj cesti koja je trenutno možda pod najvećim opterećenjem u ovom dijelu Hrvatske. Prema kamenolomu dnevno prolazi više od 500 kamiona – naglasio je načelnik Općine Nenad Horvatić i dodao da su Županija i ŽUC u protekle dvije godine izdvojili gotovo 2,5 milijuna kuna za ovu investiciju koja bi trebala pridonijeti kvaliteti života ljudi koji žive uz prometnicu.

– Sve investicije koje se rade pod ingerencijom ŽUC-a dogovaramo u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima, pa tako i ovdje u Ljubešćici, a za odvijanje gospodarskih aktivnosti je potrebna dobra i kvalitetna cestovna infrastruktura – rekao je župan Stričak.

Mijenja se prostorni plan

Na sastanku su razgovarali o investicijama u Ljubešćici, a u kojima sudjeluju ustanove kojima je osnivač Varaždinska županija.

– Radi se o važnim investicijama, od asfaltiranja cesta do izrade izmjene i dopune prostornog plana Općine, daljnjeg razvoja Poduzetničke zone jer je upravo ova općina jedna od najatraktivnijih općina za poduzetnike. Prema statistikama, svaki četrnaesti stanovnik općine bavi se nekim oblikom poduzetništva. Sve investicije i ulaganja koja se ovdje provode za cilj imaju što bolji i kvalitetniji život  svih stanovnika – zaključio je župan Anđelko Stričak.

Načelnik Nenad Horvatić otkrio je da je u planu izgradnja jednog centra u kojem bi bio smješten novi Dom zdravlja, za što je bitna izmjena i dopuna Prostornog plana.

– Upoznali smo župana i s projektom dogradnje vrtića te s raznim komunalnim projektima koje provodimo. Gradimo sustav jednakih vrijednosti, djeca i učenici su nam u fokusu. Činjenica da u općini imamo 120 poduzetnika koji ovdje rade i djeluju je nešto što moramo njegovati. Stoga i dalje očekujemo podršku Varaždinske županije – zaključio je načelnik.