Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je rezultate odluke o financiranju programa ZAŽELI.

Riječ je o programu zapošljavanja žena, III. fazi. Sukladno odluci, Gradu Zaboku i partnerima odobreno je 195.539,85 eura bespovratnih sredstava za provođenje projekta MIPOS III.

Stariji i nemoćni opet će dobiti skrb

To je 100-postotno financiranje, a provedbom projekta 30 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i pripadnicama ranjivih skupina, koje su i najzastupljenije na Zavodu za zapošljavanje, omogućen je pristup tržištu rada.

Kao partneri na projektu, osim obaveznih partnera Područnog ureda HZZ-a Krapina, CZSS Zabok i CZSS Donja Stubica, sudjeluju i organizacije civilnog društva koje su sudjelovale i na prethodnim projektima MIPOS i MIPOS II, a s čijeg područja su krajnji korisnici, GDCK Zabok, GDCK Donja Stubica i Udruga invalida Bedekovčina.

Kroz MIPOS II zaposlile su se 53 žene koje su pružale njegu i skrb za 343 korisnika (Photo: Zagorje International)

MIPOS, Mi pomažemo starijima, projekt je koji Grad Zabok s partnerima provodi još od 2018. kroz program Zaželi. Od tada su mnoge žene dobile posao, a kroz prethodni MIPOS II njih 29 uspješno su završile stručno osposobljavanje za kuharice, a 23 za dadilje.