Ministar zdravstva Vili Beroš sa suradnicima u subotu poslijepodne stigao je u Specijalnu bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

Iznenadni dolazak potvrdio je ranije najave kako se zbog porasta broja zaraženih, osobito onih kojima su potrebne liječnička skrb i hospitalizacija, moraju osigurati sekundarni centri za prihvat.

Ministarstvo osigurava medicinsko osoblje

– Broj oboljelih je sve veći i moramo osigurati dodatni kapacitet koji Zagreb više ne može primiti. To ne znači da će to biti sutra, za tjedan dana, možda uopće neće biti potrebno, ali moramo biti spremni – obrazložio je za nizagorjemalo.hr svoj dolazak u Zagorje ministar Beroš.

Razgovarao je sa županom Željkom Kolarom i ravnateljem bolnice Davorom Gredičakom. Kako neslužbeno doznajemo, ministar im je rekao da ‘Zagorje gori’ i da se trebaju pripremiti.

– Specijalna bolnica primila bi COVID-pozitivne pacijente iz Zagreba, iz Krapinsko-zagorske županije, ali i iz Opće bolnice Zabok – rekao nam je Beroš.

Pitali smo ga ima li Bolnica dovoljno ljudskog kapaciteta, rekao je da nema te da će se o tome pobrinuti Ministarstvo zdravstva.

– Nećemo Bolnicu ostaviti na cjedilu, ona nema dovoljno zdravstvenih djelatnika, organizirat ćemo kadar- odgovorio nam je ministar zdravstva.