Oroslavje, Donja Stubica, Krapina, Lobor i Hum na Sutli bilježe po jednog novozaraženog korona virusom u protekla 24 sata

S novih petero, u Krapinsko-zagorskoj županiji sada je 24 zaraženih, a u samoizolaciji je 70 ljudi.

Nove mjere

– Brojke danas nisu najbolje, od jutros sam u razgovorima s epidemiolozima i sagledavamo situaciju – rekao je u srijedu ujutro ispred Banskih dvora uoči sjednice Užeg kabineta Vlade ministar zdravstva Vili Beroš, piše 24sata.

– Imamo nova žarišta u Splitu. U kontaktu sam s epidemiolozima, a ono što je dobro da županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene. Ono što je od osnovne važnosti, da oni na terenu imaju informacije, da iskristaliziraju koja su to nova žarišta. Iskaču nova, između ostalog to su fitness centri i teretane – istaknuo je naglasivši kako sve ovo što se događa zahtijeva brzu reakciju.

U samoizolaciji je i ministar graditeljstva Darko Horvat. Na korona virus pozitivna je njegova pomoćnica. I Horvat se testirao, nalaz je negativan, ali je preventivno ostao u samoizolaciji. Rezultate testiranja u samoizolaciji čeka i Željko Uhlir, državni tajnik u Horvatovom ministarstvu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je čak 138 novooboljelih, a sudeći prema izjavi ministra Beroša da ‘brojke danas nisu najbolje’, današnji broj novozaraženih mogao bi premašiti 200.