Ralice su opet izašle na ceste. U lipnju. Jako grmljavinsko nevrijeme s tučom i obilnom kišom napravilo je novu štetu u Hrvatskom zagorju.

Vrtovi, voćnjaci, nasadi na njivama. Sve je uništeno. Prvo ih je dotukla tuča, a onda i jaka kiša koja je izazvala bujice i poplave. U ponedjeljak iza 19 sati novo je nevrijeme pogodilo Zagorje. Najgore je bilo u Poznanovcu.

Zapeli na cestama

Ljudi su automobilima zapeli na cesti. Slivnici nisu mogli ‘progutati’ toliku količinu vode. Prije kiše 20-ak centimetara tuče zabijelilo je bedekovčanski kraj, Poznanovec. Intervenirali su vatrogasci i druge žurne službe koje su izašle na teren.

Ovo je već treće katastrofalno nevrijeme u Zagorju u samo 20-ak dana. U prvom je stradao Hum na Sutli, u drugom Klanjec, Kumrovec, Veliko Trgovišće, Zagorska Sela, Oroslavje. Šteta za ta područja procijenjena je na više od 30 milijuna kuna.

Štete u Poznanovcu tek će se zbrajati. Uništeni su usjevi, a tuča i kiša štete su napravile i na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama, na lokalnim prometnicama. Neki su automobili ostali u kvaru i po njih je morala doći vučna služba. Voda je ušla i u kuće i podrume, oštećeno je i nekoliko krovova.

Photo: Facebook/Policija zaustavlja KZŽ

Uz načelnika Općine Bedekoviča Darka Bana na teren je izašao i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek. Rekao je kako se nada da će Vlada i za ovaj kraj namiriti štetu, nakon što je prošli tjedan donijela odluku o sanaciji štete nastalih u šest županija tijekom prethodnih nevremena.