U posljednjoj epizodi druge sezone emisije KolibriS gostuje Sanja Bachrach Krištofić, umirovljena grafička dizajnerica i samostalna umjetnica.

– Iako sam u mirovini, vjerojatno ću raditi do kraja života jer mi mirovina nije dovoljna da preživim. Trebam se boriti i za druge i za sebe, za dostojanstvo struke – kaže Sanja Bachrach Krištofić.

‘Freelancerski posao nije za svakoga’

S urednicom i voditeljicom Sonjom Švec Španjol kroz 50 minuta govorila je o svom radu, bogatom iskustvu u različitim umjetničkim područjima, o grafičkom dizajnu, fotografiji, kulturi…

– Ne mogu reći da imam neki karakterističan stil. Mislim da se ono što radim mijenja i po nekim periodima, a i u odnosu prema naručiteljima, razumijevajući temu o kojoj se radi -rekla je Bachrach Krištofić o svom grafičkom dizajnu.

Ova umjetnica s bogatim iskustvom u različitim umjetničkim područjima rođena je 1961. u Zagrebu. Studirala je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu i Ženske studije pri Centru za ženske studije u Zagrebu. Od 1981. u suradnji sa suprugom, fotografom Mariom Krištofićem, djeluje pod imenom Bachrach & Krištofić na području grafičkog dizajna i fotografije.

– Znalo je biti jako teško, freelancerski posao nije za svakoga… Inozemne suradnje bile su vrlo jednostavne, lagane, protočne. Možda zato što su budžeti bili veći pa je bilo jednostavnije realizirati izložbu… Kultura je uvijek prva na redu za odstrel kada se dogodi neka kriza – ispričala je Bachrach Krištofić, koja iznimno cijeni svoju slobodu, pa joj odgovara biti ‘sama svoja šefica’.

Posljednja emisija prije ljetne stanke u srijedu, 15. lipnja od 20 sati na YouTube kanalu.