Pacijentica, koja je tijekom vikenda hitno zbrinuta u Općoj bolnici Zabok, pozitivna je na virus COVID-19. Bolnica je potvrdu, da je pacijentica pozitivna na korona virus, dobila u ponedjeljak.

Životno ugrožena

– Pacijentica je bila životno ugrožena i u bolnicu ju je dovezlo vozilo Zavoda za hitnu medicinu. Smještena je na Odjel neurologije, a nakon što je RTG pokazao da ima upalu pluća morali smo je prebaciti na intenzivnu. Ženi smo spašavali život, a informacije koje smo dobili i od Zavoda za hitnu medicinu i od pacijentice, nisu ukazivale da je bila u kontaktu s ikime tko je pozitivan na virus. Uzet joj je bris i u ponedjeljak je nalaz pokazao da je pozitivna na korona virus – rekao nam je Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok.
U 14 sati, dok smo razgovarali s njim, epidemiološka služba je tek obavljala razgovore s ljudima s kojima je pacijentica bila u kontaktu. Epidemiolozi će odrediti i koje će medicinsko osoblje morati u samoizolaciju. Vančina je rekao da poduzimaju apsolutno sve mjere koje su potrebne.