Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će izgradnju sportskih terena u 23 grada i općine. Među njima su Krapina i Krapinske Toplice

Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za ukupno 900.028,84 kune s ministricom Nikolinom Brnjac potpisali su Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine i Ernest Svažić, načelnik Krapinskih Toplica.

Jer sport je bitan za zdravlje

Zbog krize izazvane virusom COVID-19, ovogodišnji iznosi su manji nego se planiralo. Iako im za izgradnju, odnosno za rekonstrukciju nogometnih terena treba više, svi su dobili manje novaca, pa tako i Krapina i Toplice.

Krapini je za izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom u Podgori Krapinskoj dodijeljeno 499.988,11 kuna, a Krapinskim Toplicama za rekonstrukciju igrališta 400.040,73 kune.

Idejno rješenje kako bi trebalo izgledati igralište u Krapinskim Toplicama

– Vrijednost našeg projekta rekonstrukcije je oko 2,5 milijuna kuna. Na postojećem igralištu moramo micati sve slojeve, kopati 70-ak centimetra i napraviti kvalitetnu drenažu. Bit će to igralište s umjetnom travom. Prema projektu, gradit će se i ograda te rasvjeta. No, u taj projekt idemo, tražimo mogućnost dodatnog financiranja, a dio potrebnog novca planirat ćemo i u proračunu za iduću godinu – komentirao je Ernest Svažić, načelnik Krapinskih Toplica.

HNS donira umjetnu travu

Gradonačelnik Zoran Gregurović naglasio je da će se igralište graditi.

– Dio novca smo osigurali ovim ugovorom s Ministarstvom, za preostali dio koji nedostaje naći ćemo rješenje. Za umjetnu travu već smo potpisali ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom koji će nam je donirati – rekao je Gregurović.