Epidemiološka situacija mijenja i dosadašnju praksu u školama. U Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini sve je spremno za normalan početak nastave

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao nam je da su u toj Osnovnoj školi ‘posložili’ raspored i uskladili način odvijanja nastave.

Nastava u dvije smjene

Do sada je ta škola nastavu imala samo u jednoj, jutarnjoj smjeni. Od ove školske godine to se mijenja.

– Učenici će sada na nastavu u dvije smjene, jedni u jutarnju, drugi u poslijepodnevnu. Fizički ćemo odvojiti i niže razrede od viših, što znači da će učenici od prvog do četvrtog nastavu imati u jednom dijelu škole, a oni od petog do osmog u drugom dijelu – doznajemo od gradonačelnika.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović kaže da će Grad osigurati sve uvjete za normalan početak nastave (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

S obzirom da je školska zgrada prostrana i ima manje učenika od škole Ljudevit Gaj, u Cesarcu je nastavu znatno lakše organizirati a da se ispoštuju sve epidemiloške mjere.

– U Gaju je manji prostor i više je učenika, pa još uvijek radimo na detaljima kako bi se nastava mogla normalno organizirati, a da se pritom poštuju sve mjere i da zaštitimo zdravlje naše djece – pojasnio je Gregurović.

Platnene maske

S obzirom da će Ministarstvo obrazovanja propisalo da su učenici obvezni nositi maske, kako taj dodatni financijski teret ne bi u potpunosti pao na roditelje, Grad Krapina će osigurati maske za svoje osnovnoškolce.

Platnene maske jednako su prihvatljive kao i jednokratne. Nema svakodnevnog troška za nove, jer su perive i nakon toga se opet mogu nositi

– Razmišljamo da za učenike osiguramo platnene maske, jer se one mogu prati, a jednako su prihvatljive kao i jednokratne – dodao je gradonačelnik.

Svi detalji službeno će biti poznati u ponedjeljak.