Pet sprava, stol, četiri klupe, stalak za bicikl, klackalica,njihalica, tobogan, vrtuljak. Veselje samo takvo

Općina Mače za 183.100,00 kuna nasuprot Župnog dvora izgradila je dječje igralište na 256 četvornih metara.

Dugogodišnja želja ostvarena

– Ovo je projekt čijom smo realizacijom vrlo ponosni jer je dječje igralište dugo godina priželjkivano, a ove godine, usprkos smanjenim prihodima i izgrađeno – ponosna je načelnica Općine Mladenka Mikulec.

Osim izgradnje, Općina je financirala i kupnju sprava za igralište, vrijednih 65.312,50 kuna. Za ljuljačku je novac proslijedila Županija iz fonda bespovratnih sredstava koje je dobilo Društvo Naša djeca Mače za projekt ‘Ljuljačka’.

– Zahvaljujemo Općini na partnerstvu i Županiji na novcu iz projekta, a najmlađima želimo sretno i bezbrižno igranje u društvu s vršnjacima – poručila je Dragica Čehulić, predsjednica DND-a Mače.

Načelnica Mikulec naglasila je kako je Općina još jednom dokazala da misle i brinu o najmlađima.

– Kroz različite pomoći pomoći koje izdvajamo, Općina izdvaja gotovo 20 posto proračuna za pomoći najmlađima te školarcima. Ulaganjem u ovakve infrastrukturne projekte taj postotak se uvelike povećava. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju nismo mogli organizirati svečano otvorenje, no napravit ćemo to čim nam mjere dopuste. A djeca igralište već mogu početi koristiti – poručila je Mikulec.