Župan Željko Kolar i ravnatelj zagorskog ZZJZ Tomislav Jadan danas imaju sastanak s Krunoslav Capakom oko kupnje PCR-aparata

Problematiku oko kašnjenja testova za Zagorce, a čiji se uzorci obrađuju u Zagrebu, otvorio je portal Ni Zagorje malo. Kolar i Jadan tvrdili su da nama aparat nije potreban, a Kolar je posebno istaknuo da mu je tako sugerirala struka.

Beroš: ‘Bilo bi dobro da kupe aparat’

Pritom je, očito, mislio na ministra zdravstva Vilija Beroša i ravnatelja HZZJZ Krunoslava Capaka. Rekao je da su o tome razgovarali 14. listopada i da su obojica rekla da nema potrebe za županijski Zavod kupuje PCR-aparat za ‘detekciju’ virusa COVID-19.

Nazvali smo ministra Beroša.

– To nije istina, nikada to nisam rekao niti su me to pitali na tom sastanku. Moj stil nije da pušem na hladno. Nikada ne bih odgovorio negativno. To ni nije moja struka, uputio bi ih na kolegu Capaka. Ali sigurno ne bih rekao da ne kupuju – opovrgava Kolarove izjave ministar zdravstva.

– Ne znamo što nas čeka, brojevi rastu i bilo bi dobro da Zagorje nabavi PCR-aparat – dodao je za nizagorjemalo.hr ministar Vili Beroš.

Capaka smo, pak, još prošli tjedan, prije no što se Kolar pozvao na njegov navodni savjet da se aparat ne kupuje, pitali bi li pomoglo da Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije nabavi aparat za sebe kako bi se rasteretio pritisak na Zagreb.

– Naravno da bi pomoglo – odgovorio nam je dr. Capak.

Županijski stožer za civilnu zaštitu Krapinsko-zagorske županije u nedjelju je objavio da imamo nova 92 pozitivna na korona virus. No, već dva dana, nakon bure koja se digla zbog više od 600 uzoraka za koje nisu došli nalazi, Stožer u svom priopćenju nije, kao uvijek dosad, iznio podatak o broju neobrađenih uzoraka.