Županijska organizacija HDZ-a Krapinsko – zagorske županije reagirala je na novi paket Vladinih mjera.

U priopćenju za javnost istaknuli su da je time Vlada nastavila kontinuitet politike kojom je odgovorno i učinkovito odgovarala na sve krize, počevši od koronakrize, preko rata u Ukrajini te prošlogodišnjeg rasta cijene energenata.

Sačuvane tisuće radnih mjesta

Zagorski HDZ navodi da je ta politika samo na području Krapinsko – zagorske županije sačuvala na tisuće radnih mjesta te financijski olakšala brojnim domaćinstvima. Za novi paket mjera navode da će značajno pomoći i gospodarstvu i kućanstvima u Krapinsko – zagorskoj županiji.

– U sklopu novoga paketa mjera od 1. listopada za idućih šest mjeseci cijena struje ostaje ista za građane, gospodarstvo i institucije, za što država izdvaja 288 milijuna eura. Cijena električne energije za građane, javne ustanove, županije, gradove, općine, škole, vrtiće, bolnice, domove za starije i nemoćne, vjerske zajednice i druge institucije, ali i za srednje i malo poduzetništvo, ostaje ista – pojašnjava Zoran Gregurović, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

– Ono što je važna vijest za umirovljenike, pa tako i za naše sugrađane treće životne dobi u Krapinsko – zagorskoj županiji, je da će umirovljenici s mirovinom do 300 eura dobit 160 eura jednokratnog dodatka, oni koji imaju od 300 do 435 eura dobit će 120 eura, oni s mirovinom od 435 do 570 eura dobit će 80 eura, a onima koji primaju između 570 i 700 eura jednokratna naknada iznosit će 60 eura – dodao je Gregurović.

Predsjednik zagorskog HDZ-a sve je mjere Vlade, među kojima su još i ograničavanje cijena 30 osnovnih proizvoda i isplate jednokratne novčane pomoći nezaposlenima, ocijenio dobrima za standard građana. Osvrnuo i na mjere i potpore poljoprivrednicima za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda.

– S obzirom na brojne vremenske nepogode koje su ove godine zadesile Hrvatsko zagorje, poljoprivrednicima će dobro doći potpora. Cilj tih mjera je pomoći većem broju poljoprivrednika u ublažavanju prirodnih posljedica nepogoda nastalih u ovoj godini i obuhvatiti štetu od poplava, tuče, mraza, olujnog nevremena, požara – zaključio je Zoran Gregurović u priopćenju za javnost.