Bio je posljednji na listi jer mu se Davor Bernardić tako želio osvetiti. No Siniša Hajdaš Dončić skočio je na vrh, a Bernardić je potonuo

Hajdaš je, prema podacima DIP-a od 6. srpnja u 15.30, u III. izbornoj jedinici osvojio 14.485 glasova, odnosno 25,16 posto. S posljednjeg 14. mjesta skočio je na 2., odmah iza Matije Posavca koji je osvojio 16.379 preferencijalnih glasova. Nositelj liste Željko Kolar dobio je tek 6,10 posto glasova.

Tamo gdje pripada

– Moji rezultati u Zagorju govore da je zagorski SDP izvrsno organiziran, ali i da se politikom ne možeš baviti od jučer do danas, ili od danas do sutra – komentirao je Hajdaš svoj izborni rezultat.

– Svojim sam rezultatima zadovoljan, ali mi je žao što je SDP u ostatku Hrvatske bio tako loš – dodao je.

No, SDP, unatoč šest osvojenih mandata u III. izbornoj jedinici ostvario je kriminalno loš rezultat. S prošlih osam na šest je veliki gubitak. A najavljivali su devet, nositelj liste Kolar bio je siguran u 10 mandata. Možda je upravo on, koji je stao uz Bernardića i Hajdašu okrenuo leđa kad se pobunio protiv Bernardićeve politike, najveći krivac za ovakav rezultat u sjevernoj Hrvatskoj. Ukoliko Hajdaš, kao predsjednik zagorskog SDP-a ne stavi Kolara na svoje mjesto i ne izađe iz sjene predsjednika i pokaže da nikada niti nije bio broj 14., SDP u Zagorju će još više tonuti.

Hajdaš je danas gostovao i na 24TV.

[UŽIVO] Potresi u SDP-u: 'Bernardićeva ostavka je očekivana stvar'

[UŽIVO] Potresi u SDP-u: 'Bernardićeva ostavka je očekivana stvar'Gost: Siniša Hajdaš-DončićVoditelj: Ivan PandžićViše na https://bit.ly/2BIvx6n

Posted by 24sata on Monday, July 6, 2020

– Nismo možda dobro reagirali na neke promjene koje se događaju u hrvatskom društvu, a događaju se svugdje. Ovdje se ne može kriviti birače niti ove koji su izašli, za naš rezultat smo krivi mi sami. Moglo je biti bolje, ali politika je svojevrsni maraton, mislim da greškice mogu naučiti da se dobro pripremimo za sljedeći ciklus i da se vratimo na lijevi centar – rekao je Hajdaš-Dončić za 24sata i otkrio koji su po njemu uzroci ovog potopa.

Hajdaš umjesto Bere?

– U Hrvatskoj velike političke stranke moraju imati lidere s kojima se jedan dio građana identificira. Kad ni HDZ ni SDP nemaju te lidere, postižu se slabiji rezultati – kaže Hajdaš.

S obzirom na izvrsni osobni izborni rezultat, moguće je da se Hajdaš Dončić kandidira za Bernardićevo mjesto.

– Ovo nije najava moje kandidature. Ja samo apeliram da se ne događa ono kad se odjednom desetak kandidata pojavilo, to slabi stranku. Ima troje, četvero ljudi koji imaju legitimitet da razgovaraju o tome i tu treba donijeti trezvenu odluku, ali ne sada. Danas, sutra, to je prerano, ali sljedeći tjedan već trebamo o tome – rekao je.