Uz Varaždince i Međimurce pet je Zagoraca na HDZ-ovoj listi III. izborne jedinice, Žarko Tušek, Zoran Gregurović, Ljubica Jembrih, Emil Gredičak i Nevenka Benić

Listu vodi Tušek, predsjednik zagorskog HDZ-a i zastupnik u 9. sazivu Sabora. Iza njega su Međimurec Darko Horvat, aktualni ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta i Anđelko Stričak, Varaždinec s mandatom u posljednjem sazivu Sabora i predsjednik stranke u Varaždinskoj županiji.

Dvije dame iz Zagorja

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, dobio je visoko peto mjesto na listi. Krapinčani ga vole. Jednostavan je, praktičan, ne politizira tamo gdje ne treba. Poštuje drugačije svjetonazore, na političkoj liniji u suprotstavljanju stavova ne vrijeđa, ne omalovažava, pristojno komunicira i zato ga poštuju i politički neistomišljenici.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine i 5. na listi u III. izbornoj jedinici (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Ljubica Jembrih načelnica je Lobora. Njezini mještani ju hvale kao požrtvovnu ženu koja je u svom mandatu puno napravila za svoj kraj.

Ljubica Jembrih posebnu pažnju posvećuje rješavanju problema oko kvalitetnije skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i za invalide

Aktivna je i u Svetoj Ani, Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. I privatno i kao načelnica Općine bori se kako bi, barem u svom kraju, toj djeci i tim ljudima omogućila jednake životne mogućnosti kao i zdravim ljudima.

Nevenka Benić je Krapinčanka, državna je tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja i na listi je na pretposljednjem, 13. mjestu. Njezina stranačka kolegica Jembrih je na osmome mjestu.

Emil Gredičak je gradonačelnik Oroslavja. Na listi se našao na 11. mjestu.

Stričak: Tušek je to zaslužio

– Nismo srditi, zakaj bi bili? – iznenađeno je na pitanje odgovorio protupitanjem Varaždinec Anđelko Stričak.

– Žarko Tušek zaslužuje voditi našu listu – odgovorio je Stričak na pitanje smeta li im što ih, skupa s Međimurcima, u pokušaj osvajanja novoga mandata vodi Zagorec.

– Mi među prva četiri imamo svoja dva kandidata. Osim toga, u postotku Krapinsko-zagorska županija ima najjači rezultat na izborima i naravno da treba to respektirati i Tušeku opet dati da vodi listu – rekao je Stričak, koji je na listi odmah ispod Tušeka, na drugome mjestu.

Stričak je uvijek spreman i za šalu. Na pitanje hoće li u javnosti podržati Zagorce i reći dvije, tri dobre o voditelju liste, rekao je da tu nema dileme.

Zagorje, Varaždin i Međimurje

– Mi smo Varaždinci, domovine sinovi, a Zagorce podržavamo jer smo si z njima navek bili dobri – našalio se Stričak, pa nastavio u istom tonu.

– Makar se više družim z Međimurcima, Tušek je dobar Zagorec i dobar vođa. Ali, ak’ kaj zezne, kroz Ivančicu bumo skopali tunel prema Zagorju, pa se buju Zagorci popravili kad se bumo više družili. Evo, da imamo tunel, bi brže došli u Zagorje – smije se Stričak.

Žarko Tušek nosio je listu i za prošle izbore i ostvario najbolji rezultat u Zagorju, inače SDP-ovoj bazi

Na našu opasku jel’ to neko predizborno obećanje, nakon Bandićevog tunela kroz Medvednicu, možda HDZ misli gradit taj tunel kroz Ivančicu, brzo je odgovorio: ‘Joj, najte biti nori, nemojte to pisati jer bu neko shvatil ozbiljno!’.

Malo smo nori. Pa smo zapisali. Ne volimo predizborna obećanja, ali volimo šalu.