Milan Bandić na izbore izlazi i u III. izbornoj jedinici. Listu za Zagorje, Varaždin i Međimurje nosi Luka Grabušić, zamjenik gradonačelnika Donje Stubice

Grabušić (35) se u Bandićevu stranku učlanio nakon što je napustio Laburiste, u siječnju 2019. U studenom je dobio posao voditelja podružnice Autobusni kolodvor Zagreb, tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga, na mandat od četiri godine.

Društvo za 10

Na Bandićevoj listi i to na 2. mjestu je i Ivica Pepelko (75), poznati zagorski glazbenik, pjevač i skladatelj. Rođen je u Slavoniji, dugo je živio u Zagorju, sada u Varaždinu. Pratitelji narodne kajkavske glazbe poznaju ga po zagorskim hitovima poput Rane devedesete, Kad procvatu jabuke, Ljubice male

Kad se priključio Bandiću, Luka Grabušić je rekao da zajedno žele ‘delati’ za Stubicu (Foto: zagorje.com)

Kako doznajemo iz izvora bliskih vrhu stranke, odmah ispod Pepelka je Tihana Gjurašin, voditeljica na TV Jabuka. Tu je i Zabočanin Mladen Galin. Među 14 kandidata, 10 ih je iz Zagorja. Osim Grabušića i Galina, na listi su i Tomislav Končevski, Nedeljka Habazin, Sabina Drempetić, Mario Škrnjug, Mirjana Palčec, Ivan Štefek, Sandra Belinić i Alen Peer.

Puh i Topolovec suspendirani

Bandić još nije objavio liste. Najavio je da će s imenima službeno izaći u četvrtak nakon što Državno izborno povjerenstvo liste potvrdi.

Ova Bandićeva lista nema nikakve veze s platformom Srcem za Zagorje koju je stvorio Bandićev prvi čovjek stranke u Zagorju, Anđelko Topolovec. Zapravo, bivši prvi. Njega i Mariju Puh šef je suspendirao, a nakon što liste budu potvrđene, doznajemo, izbacit će ih iz stranke. Topolovec i Puh ušli su u savez s Čačićem koji je uvjetovao da na listi ne nose ‘markicu’ Milan Bandić 365, na što su ovo dvoje pristali. No, Bandić nije. Kako su mu to napravili iza leđa, za koji dan će i službeno biti slobodni strijelci.