Župan Željko Kolar najavio je turneju po Zagorju. Ide u izvidnicu u općine i gradove u kojima su se promijenili čelnici.

Prva stanica, ona najpopularnija, Grad Oroslavje. Jutros se sastao s gradonačelnikom Viktorom Šimunićem.

– Sastanak je protekao u vrlo dinamičnoj atmosferi i sviđa mi se što gradonačelnik reagira na prvu i želi što prije realizirati projekte – komentirao je Kolar nakon sastanka.

Administrativni problemi oko dvorane

Kaže, on i Viktor imaju isti stav oko administracije i načina na koji se taj problem treba riješiti. Naime, razgovarali su o projektu izgradnje sportske dvorane.

– Gradonačelnik je već povukao prve poteze i taj ćemo problem vrlo brzo riješiti – kaže Kolar.

– Imali smo problem s dokumentacijom za dvoranu. Poduzeo sam prve korake i vjerujem da ćemo u sljedećim tjednima riješiti papirologiju koja je kočila taj projekt i da će to brzo u realizaciju. Također, ovih dana ćemo u suradnji sa ZARA-om prijaviti projekt sportskih svlačionica, jer se po tom pitanju u Oroslavju 30-ak godina nije napravilo apsolutno ništa, a mislim da imamo najgore uvjete u županiji za naše sportaše. Ali vjerujem da ćemo to u kratkom periodu promijeniti – nadodao je gradonačelnik Šimunić.

Gradonačelnik Šimunić župana je upoznao s projektima koje Oroslavje namjerava započeti (Photo: Zagorje International)

Obojica su se složila da je sastanak bio konstruktivan i dinamičan, a Kolar je naglasio kako se veseli njihovoj budućoj suradnji.

Blic turneju župan nastavlja u ponedjeljak u Kraljevcu na Sutli.

– Obilazim čelnike koji su osvojili svoj prvi mandat jer ih želim uputiti u ono što je Županija na njihovom području radila u protekle četiri godine, koji su aktivni projekti, a koje projekte pripremamo za sljedeću financijsko razdoblje. Želim čuti i njihove prve dojmove i prioritete i dogovoriti način suradnje – pojasnio je župan.