Predstavnici ratnih postrojbi i hrvatski branitelji sa sjevera, u Varaždinu su dali javnu potporu HDZ-ovu kandidatu Anđelku Stričaku 

Stričak je pripadnik ratne postrojbe Specijalne jedinice policije Roda, pa su mu kolege iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije došli dati potporu za novi saborski mandat. Među njima je i general Mladen Markač.

Dostojanstven u ratu i u politici

Osim Markača, javnu potporu Anđelko Stričak dobio je i od brigadnih generala Željka Dvekara i Zdravka Jakopa, aktualnog državnog tajnika Ministarstva obrane.

– Okupili smo se u Varaždinu kako bismo obnovili svoja sjećanja na Domovinski rat i porazgovarali o problemima braniteljske populacije. Odlučili smo da u III. izbornoj jedinici damo potporu našem prijatelju Anđelku, bivšem specijalcu, koji se dokazao hrabrošću i dostojanstvom u Domovinskom ratu. Nakon rata dokazao se i svojim političkim radom, jer uvijek je radio za dobrobit braniteljske populacije, ali i svih građana – rekao je general Markač.

– Ti su rezultati vidljivi i zbog tih rezultata je Varaždinska županija jedno veliko gradilište. To je zalog za bolju budućnost za koju su se borili naši branitelji. Ishodište samostalne, suverene, neovisne Republike Hrvatske upravo je Domovinski rat, a varaždinski branitelji, kao i branitelji iz Međimurja i Zagorja, u te su temelje ugradili ono najbitnije, armaturu. Zato zaslužuju poštovanje i u tom smjeru ćemo i dalje nastaviti u novom mandatu – zahvalio se na potpori Anđelko Stričak.