Osam milijardi kuna investicija u protekle četiri godine, uz potpore i mjere Vlade, ušlo je u III. izbornu jedinici, u sve tri županije, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku

‘Nema grada ili općine bez više od desetaka milijuna kuna direktnih investicija uz podršku Vlade i u partnerstvu s lokalnim čelnicima. Sve to ne bi bilo moguće bez ekonomski jake i stabilne države, a upravo smo to mi osigurali’, rekao je u Žarko Tušek, HDZ-ov nositelj izborne liste.

Jaka i stabilna država

Tušek i ostali kandidati predstavili su se javnosti u Velikom Trgovišću kao lista dokazanih ljudi, istaknutih lokalnih čelnika i državnih dužnosnika koji su spremni nastaviti voditi Hrvatsku prema naprijed.

– Iza nas su četiri godine rada najuspješnije Vlade u modernoj Hrvatskoj povijesti koja je na čelu s Andrejem Plenkovićem osigurala kontinuirani gospodarski rast bez zaduživanja uz niz reforma, poput fiskalne decentralizacije kojom su proračuni županija, gradova i općina povećani, što je rezultiralo razvojnom renesansom svakog dijela Hrvatske – naglasio je Žarko Tušek.

Žarko Tušek naglasio je kako je u mandatu ove Vlade u Zagorje, Varaždin i Međimurje došlo 8 milijardi kuna

Dodao je kako velika ulaganja ne bi bila moguća bez ekonomski jake i stabilne države, a da je vrhunac rada ove Vlade bila svjetska zdravstvena i ekonomska kriza tijekom koje je, samo u ove tri županije, za očuvanje radnih mjesta osigurana hitna isplata 400 milijuna kuna. Ukupno je 6.765 poslodavaca koristilo mjere za 62.543 radnika.

‘Prvi smo koji rješavamo probleme’

Varaždinec Anđelko Stričak, koji je treći na listi, rekao je da su, još uvijek aktualni mandat započeli tezom ‘sve je mjerljivo, pa i rad u politici’, što su, kaže, i dokazali. Napomenuo je i da je upravo zahvaljujući Vladi uspostavljena vertikala općina – grad -županija – država, koja vrlo uspješno funkcionira.

Na izbornoj listi s 14 kandidata pet je Zagoraca. Uz Žarka Tušeka, predsjednika žuapnijskog HDZ-a, tu su Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Ljubica Jembrih, načelnica Lobora, Nevenka Benić, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja i Emil Gredičak gradonačelnik Oroslavja.

Zoran Gregurović napomenuo je kako su (grado)načelnici prvi koji pričaju s građanima i najbolje poznaju njihove potrebe

Gregurović je napomenuo kako su načelnici, gradonačelnici, vijećnici prvi koji razgovaraju sa sugrađanima i čuju njihove potrebe i probleme, te upravo zato žele biti glas koji će njihove potrebe artikulirati na najvišim državnim razinama. Ljubica Jembrih istaknula je kako će se zalagati za daljnje jačanje socijalne sigurnosti, kao jednog od ključnih čimbenika razvoja društva u kojem svatko ima pravo na društvenu solidarnost, ravnopravnost i jednake prilike. Napomenula je i kako se u mandatu aktualne Vlade u Zagorju izgradilo, ili se još gradi 14, a dograđuju tri vrtića.

Reforma donijela 344 milijuna više

Varaždinski kandidat, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, posebno je istaknuo fiskalnu decentralizaciju koja je donijela osjetno veće proračune lokalnim samoupravama te im omogućila gradnju vrtića, cesta, ulaganja u infrastrukturu. Naime, nakon porezne reforme i promjene zakona, jedinicama lokalne samouprave ostalo je na raspolaganju daleko više novaca. Samo u ove tri županije 344 milijuna kuna više nego u 2017. godini.

– Osam milijardi kuna, to je naša ‘Sigurna Hrvatska’. Hrvatska koja ima odgovorno vodstvo, koja na čelu ima ljude koji znaju i koji su cijenjeni u cijelom svijetu, vodstvo koje osigurava sigurnost u najtežim trenucima, a nastavljamo još većom dinamikom – najavio je nositelj liste Žarko Tušek.

HDZ poziva ljude da im ponovno daju povjerenje kako bi nastavili graditi Hrvatsku

– Uvjeren sam da će naše Hrvatsko zagorje, Varaždin i Međimurje prepoznati rad naše Vlade, prepoznati liderstvo Andreja Plenkovića koji je, kao niti jedan premijer do sada, kontinuirano bio ovdje s nama u našim krajevima – zaključio je Tušek.

(*SPONZORIRANI ČLANAK)