Kupamo se, češljamo se, parfumiramo, šamponiramo. Pa se malo u blato uvaljamo. Pa opet ispočetka. Ko zna kaj bu do subote. A subota je bitna! Iduća dva dana su ključna

Tak se najljepši pesi na svijetu pripremaju za Donju Pušću. Za subotu, 20. lipnja. Donja Pušća bude najljepše, najveselije, najlajavije i najdlakavije mjesto na svijetu. Kinološka udruga Zaprešić sprema spektakularnu izložbu pasa, Specijalnu izložbu 8. i 9. FCI skupine.

Strong Wind labradori

Za izložbu su se prijavila čak 164 psa! Bit će tu 30-ak pasmina. Dolaze retriveri, španijeli, psi za vodu, pudli, francuski buldozi, maltezeri, bišoni, tibetanske pasmine, čivave… Preciznije, sve pasmine koje standardizacija Svjetske kinološke organzacije ubraja u 8. i 9. skupinu, pojasnila nam je Lana Levai, predsjednica Kinološke udruge Zaprešić.

I Neptune Strong Wind dolazi po titulu najljepšeg psa na Specijalnu izložbu u Donju Pušću

Među natjecateljima bit će i psi iz uzgajivačnice labrador retrivera Strong Wind iz Pušće. Po titulu najljepšeg psa dolaze Vince Strong Wind, Ike Strong Wind, Neptune Strong Wind i Macarena Strong Wind.

Uzgajivačnicu je 2001. u Zaprešiću osnovao Željko Jureta sa svojom obitelji. Od tada uzgajaju kvalitetne i zdrave labradore, prijateljskog i veselog karaktera.

Pomagači, vodiči, spasioci

– Sada živimo u Pušći, a naša uzgajivačnica ima 10 odraslih pasa, tri mužjaka i sedam ženki. Svi su mladi ili odrasli izložbeni šampioni Hrvatske. Uz njih imamo još nekoliko mladih nada koji čekaju svoj prvi odlazak na izložbu – govore nam Jelena i Branka Jureta, vlasnice uzgajivačnice.

– Potomci naših pasa žive širom svijeta kao vrhunski izložbeni i uzgojni psi, rade kao psi pomagači, vodiči i terapijski psi, vojni i policijski psi i psi spasioci. Ili jednostavno uživaju u svom domu kao kućni ljubimci – ponosne su Jelena i Branka na svoje pse, ali i njihove vlasnike.

Mnogi psi iz Strong Wind uzgajivačnice su i radni psi. Macarena je izložbena ženka

Veliki dio života posvetile su psima. Trude se odabrati najbolje obitelji u koje će ići njihovi štenci, a posebnu pažnju poklanjaju zdravlju pasa.

– Svi roditelji naših štenaca imaju sve potrebe zdravstvene testove i poduzimamo sve mjere kako bi oni u svoj dom otišli zdravi i uveseljavali svoje nove obitelji – kažu.

Izložbi u Donjoj Pušći se jako raduju.

– Jedva čekamo! Dođite u Pušću i uživajte u psima – pozivaju Jelena i Branka.