Od srijede 18. ožujka organizira se izdvojena ordinacija s 24 satnim radnim vremenom za potrebe trijaže pacijenata sa sumnjom na COVID-19 infekciju u ambulanti Oroslavje, Stjepana Radića 6a.

24 satno dežurstvo

– Molimo pacijente s respiratornim problemima koji su bili u inozemstvu zadnjih 14 dana ili u kontaktu sa zaraženom osobom da se javljaju telefonom na broj 049/264-057 ili dolaskom u posebno označeni prostor izdvojene ordinacije gdje će biti savjetovani o daljnjem postupku – priopćili su iz Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije.

Ambulanta o Oroslavju prva je od najavljene tri koje će osigurati 24 satno dežurstvo za sve one koji sumnjaju da bi mogli imati simptome korona virusa.

Do utorka 17. ožujka do 14 sati u Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je troje oboljelih od korona virusa, dva muškarca i žena. Prvi oboljeli je mlađe dobi koji se u nedjelju vratio sa sezonskog posla u Austriji i već je putem imao respiratorne probleme.

Troje zaraženo virusom COVID-19

– Pacijent je bio izrazito discipliniran i savjestan odnosno društveno – higijensko – epidemiološki odgovoran. Javio se odmah kada je došao, jer su već u Austriji počele neke tegobe, vrućica i kašalj. Nosio je cijelim putem zaštitnu masku, nije ulazio u zdravstvene ustanove. Za sada će ostati u zabočkoj bolnici – rekla je dr. Sandra Ljubičić, infektologinja u Općoj bolnici Zabok.

Novopotvrđeni oboljeli su majka (81) i sin (53). I oni su smješteni u zabočkoj bolnici. Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina rekao je da su s početne četiri izolacijske jedinice kapacitet povećali na njih šest.

– Organizacijski smo se prilagodili potrebama sadašnje epidemiološke situacije. Bolnica funkcionira normalno za sve hitne slučajeve i porode. Svi pacijenti moraju znati da se mogu obratiti bolnici i da neće biti odbijeni, ali ipak molimo za razumijevanje – rekao je Vančina.