Dobra je vijest da je u Krapinsko-zagorskoj županiji ozdravilo četvero oboljelih ljudi od Covida-19, no rezultati testiranja pokazali su i da je osmero novooboljelih, objavio je Županijski stožer krapinsko-zagorske županije

Od četvero koji su ozdravili troje je iz Pregrade, grada koji u Zagorju ima najveći broj oboljelih. Istodobno su, međutim, u Pregradi evidentirana i dva novooboljela. Novi pozitivni na korona virus dolaze još s područja Oroslavja (4), Krapine (1) i Đurmanca (1). Od početka epidemije do danas u Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 109 zaraženih.

Jedan na respiratoru

U Općoj bolnici Zabok na COVID-19 pozitivni su liječnik i medicinska sestra. Još jednu liječnicu tretiraju kao pozitivnu iako je test bio negativan.

– Ona ima blage simptome, pa je tretiramo kao pozitivnu iako je testiranje pokazalo drugačije, što je i dokaz da testovi ne moraju uvijek biti točni – rekao je Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice.

Dodao je kako je na bolničkom, tzv. COVID-19 odjelu smješteno 10 pacijenata, svi su dobro i s blagim simptomima.

– U ponedjeljak se jednom pacijentu stanje pogoršalo, pa smo ga prebacili u Zagreb, u Klinički bolnički centar ‘Dr. Fran Mihaljević’ gdje je stavljen na respirator – rekao je Vančina.

Od 19 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji nitko za sada ne pokazuje simptome bolesti i Vančina vjeruje kako će se za sedam dana vratiti na posao.