Nakon 30 godina čekanja, mještani Škrnika na području Krapinskih Toplica, konačno će imati pristup vodovodu

U tijeku je izgradnja vodovodne mreže ‘Visoka zona – Škrnik Krapinske Toplice’. Novi cjevovod bit će po završetku radova dug 4,5 kilometara. Nastavak je to lanjskih radova kada je realizirano prvih 500 metara, dok će se ove godine izgraditi 1,3 kilometra.

Hidro postrojenje

Ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, a Hrvatske vode sufinanciraju ga u sa 700.000 kuna. Kako će se projekt odvijati dalje, Hrvatske će vode nastaviti sa svojim udjelom sufinanciranja. Osim izgradnje cjevovoda, u sklopu ove investicije ključni dio sustava čini novo hidro postrojenje koje će dopremati vodu u visoku zonu.

Projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna, a izgradit će se 4,5 kilometra cjevovoda

– Općina Krapinske Toplice nastavlja sa svojom politikom osiguravanja jednakih uvjeta života na cijelom području općine kako bi zadržali stanovništvo i osigurali im bolji standard. Jedan od najvažnijih uvjeta sigurno je i pristup vodovodu, za što su se mještani Škrnika dugo zalagali – izjavio je Ernest Svažić, načelnik Krapinskih Toplica.

Mještani su s oduševljenjem dočekali gradnju vodovoda, a projekt će po završetku potaknuti i doseljavanje na to područje.

Povratak na breg

– Vode na ovom brdu nema već 30 godina. Mi smo se doselili prije četiri godine, a ima još nekoliko kućanstava koja na ovom području žive. Ima i ljudi koji bi se željeli doseliti, tako da nam je voda prijeko potrebna. Zahvaljujemo načelniku što nas je saslušao i što je projekt krenuo s realizacijom. Svi će se mještani sigurno priključiti na vodovodnu mrežu – komentirala je mještanka Škrnika Barbara Biller.

Mještanka Barbara Biller uvjerena je kako će vodovod privući ljude da se dosele u naselje. Načelnik Ernest Svažić naglasio je da je voda bitna kako bi zadržali stanovništvo

Paralelno s ovom investicijom, realizira se i projekt ‘Visoka zona Mala Erpenja – Lovreća Sela‘ kojim će se izgraditi ukupno 5,7 kilometra cjevovoda. Općina Krapinske Toplice u projektu sudjeluje s vlastitim sredstvima, a kroz protekle ga je tri godine sufinancirala s 350.000 kuna. Veći dio sredstava osiguralo je komunalno poduzeće Zagorski vodovod, koje je i nositelj projekta, dok je manji dio troškova pokrila Krapinsko-zagorska županija.