I u Zaboku možete vježbati na otvorenom. Grad je postavio set oprema za vježbanje

re-Garden, urbani park za šetače i rekreativce, tako je dobio još jedan element koji nas vodi i potiče na zdrav život.

Set i za ljude u invalidskim kolicima

U parku su postavljene ručke za vježbanje snage, ravna klupa za vježbanje snage, paralelna preča na stupcu namijenjena za vježbanje snage, eliptična hodalica za kardiovaskularne vježbe, fitness set za osobe u invalidskim kolicima za kardiovaskularne vježbe i vježbe snage, te sprava za istezanje nogu.

U setu dolaze i stalak za bicikle te koš za otpatke u obliku elipse. Osim što će građani Zaboka i njihovi gosti moći vježbati na otvorenom, što je danas vrlo moderna praksa u Europi, u re-GRDENU postavljen je još jedan novitet, stolić i klupa za dojenje i previjanje beba. Postavljene su i kante za otpatke i solarne svjetiljke.

– Važno je poticati građane na tjelesnu aktivnost, a u doba pandemije koronavirusa odlično je što postoji mogućnost vježbanja na otvorenom – poručili su iz Grada Zaboka.

Novitet su i stolić i klupa za dojenje i previjanje beba

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je kroz projekt Živjeti zdravo u sklopu Elementa 2 ‘Zdravlje i tjelesna aktivnost’ osigurao sredstva za uređenje i označavanje jedne hodačke staze u hrvatskim županijama za redovitu provedbu aktivnosti Hodanjem do zdravlja te provođenje fizičke aktivnosti.